• Subcribe to Our RSS Feed

De Tovenaar

Tovenaars die onder en boven de wet staan, boodschappers van de goden, maar menselijk als ieder ander. Met hem raakt Bodo betrokken bij het verzet tegen Naïr en wordt hij uitgezonden om medestanders in de strijd tegen Naïr te zoeken. Bodo slaagt er in om die bondgenoten te vinden, waarna de strijd tussen kwaad en goed pas echt begint. Maar wat is kwaad en wat is goed en is de prijs voor het zoeken naar een antwoord op die vraag niet te hoog?

Door het verhaal verweven is de liefdesgeschiedenis van Bodo en Marinde, prinses van de Ustahshi, hoopgevend en tragisch tegelijkertijd.

De tovenaar hoort tot het genre ‘fantasy’, maar dan de ‘unplugged’ variant. In De tovenaar wordt niet getoverd, er zijn geen feeën, draken, vliegende bezemstelen of anderszins, dit in de volle overtuiging dat het gewone leven zonder dat al magisch genoeg is.

Eigenlijk komen er helemaal geen tovenaars in voor.

… Het verhaal is origineel, ook door het feit dat er totaal geen magie aan te pas komt en toch een fantasysfeer heeft. Ik werd echt door Bodo’s lot aangetrokken en leefde mee met alle tegenslagen die hij onderging. De personages zijn diep uitgewerkt. Het einde is sterk en laat je nadenken over het vervolg: er kan nog van alles gebeuren. …
Elf Fantasy Magazine

Een geweldig boek
FF leesclub

De Tovenaar wordt voorgelezen door Mirjam van Raamsdonk.
De TovenaarSpeelduur: 12 uur 33 minuten
ISBN CD: 9789491592980
ISBN Download: 9789491592997
Prijs CD / Download: 24,95 / 19,95

Auteur: Clement Roorda
Stem: Mirjam van Raamsdonk