• Subcribe to Our RSS Feed

Nobel was hij

‘NOBEL WAS HIJ’ is een spannende roman en de eerste Nederlandstalige eco-thriller.

Een Nederlandse Nobelprijswinnaar, de natuurkundige en milieu-activist Prof. Dr. Joost Veldman, neemt door middel van een onthutsende toepspraak een onverwachte stap. In het ‘Nobelhuis’ in Stockholm weten ze met het gedrag van de kersverse, jonge Nobelprijswinnaar geen raad. Hij wordt als een dissident beschouwd en Veldman keert de wetenschappelijke wereld de rug toe.

De stap die Joost Veldman heeft genomen was weloverwogen. Sindsdien leeft hij in Zuid-Frankrijk een zorgeloos bestaan. Door sommigen, en zeker door de roddelpers, wordt hij beschreven als een playboy. Joost Veldman heeft belangrijk onderzoek gedaan op het gebied van energieopwekking. Hij zou de ideale persoon zijn om de ontwikkeling van de zonnecel zo’n sprong voorwaarts te geven dat zonne-energie – bij uitstek de technologie voor de opwekking van schone energie – op korte termijn zou kunnen concurreren met fossiele brandstoffen. De wereld, die lijdt onder het broeikaseffect, heeft het harder nodig dan ooit, maar … voor Veldman hoeft het allemaal niet meer.

Mariah, een jonge, mooie en avontuurlijke Engelse journaliste, wil hem aan de tand voelen in een interview en reist af naar Zuid-Frankrijk. Door een aantal spectaculaire gebeurtenissen loopt het allemaal anders dan zij verwacht. Gebeurtenissen, waardoor de lezer kennis maakt met krachten waarvan de meesten onder ons geen weet hebben.

Nobel was hij luisterboekSpeelduur: 4 uur 36 minuten
ISBN CD: 9789491592348
ISBN Download: 9789491592331
Auteur: Frank de Zanger
Stem: Peter van Eerdenburg